Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente LeeuwardenFunctionaris gegevensbescherming

Functionaris gegevensbescherming

Vacature

Wat ga je doen
De FUMO is altijd op zoek naar nieuw talent dat onze ambities deelt.

Onze wereld is de wereld van het milieu en de natuur: onze leefomgeving.
Het is onze drijfveer om die zo goed mogelijk te beschermen en te bewaken voor de generaties die na ons komen.

Voor onze afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een enthousiaste Functionaris gegevensbescherming voor 7,2 uur per week.

De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit ongeveer 15 medewerkers en ondersteunt en faciliteert het management en de afdelingen binnen de FUMO en is onder te verdelen in:
  • planning en control.
  • financiële- en administratieve ondersteuning.
  • secretariële ondersteuning.
  • huisvesting.
  • ICT en informatiebeheer.
  • P&O.
  • accountmanagement.
  • communicatie.
Zoals vastgelegd in een Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet politiegegevens (WPG) moet de bescherming van persoonsgegevens op orde zijn. In deze functie adviseer je over privacy vraagstukken en houd je toezicht op de naleving van de AVG.

Jouw werkzaamheden:
  • Je informeert en adviseert over de toepassing van de AVG en daarmee samenhangende wet- en regelgeving.
  • Je draagt bij aan bewustmaking en opleiding van de medewerkers. Je geeft advies m.b.t. de Data Protection Impact Assessments (DPIA).
  • Je onderhoudt contacten met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en bent nauw betrokken bij de afhandeling van (meldingen over) datalekken.
  • Je zorgt voor tijdige en duidelijke rapportages aan directeur en MT over kwaliteit, risico's, eventuele inbreuken op de bescherming van persoonsgegevens en de processen, waarbij persoonsgegevens worden verwerkt.
  • Je werkt vanuit de standplaats Grou.

Wie ben jij
Jouw profiel:
  • (Algemene juridische) kennis van relevante wet- en regelgeving m.b.t. bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast heb je kennis van:
  • Audits, compliance, informatie- en communicatietechnologie en informatiebeveiliging, maar ook van integriteit en ethiek op het gebied van privacy vraagstukken.
  • Je bent thuis in het hanteren van risicoanalyse methoden en organisatiekunde.
  • Je bent in staat projectmatig te werken en te schakelen tussen verschillende kennisgebieden.
  • Verder vragen we van jou dat je in het bezit bent van, of bereid tot het behalen van, een certificering als FG.
  • De competenties: goede communicatieve vaardigheden, initiatiefrijk, omgevingsbewust, onafhankelijk en zelfstandig werken, betrouwbaarheid en integer, overtuigingskracht en bereidheid tot permanente scholing.
Voldoe je (nog) niet aan alle bovenstaande criteria? We willen je tóch vragen om te solliciteren. Wij kijken ook naar jouw vaardigheden en persoonlijkheid.

Waar ga je werken
De FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing), gevestigd te Grou, levert een bijdrage aan een veilige en duurzame leefomgeving in Fryslân. We ondersteunen alle 18 Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân bij de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu en omgeving.

Wat bieden wij
Bij de FUMO heerst een informele sfeer. Je toekomstige collega's zijn gedreven, sociaal en staan vooral te springen om met jou samen te werken. Er zijn binnen de FUMO ook volop ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar.
  • Detacheringsmogelijkheden zijn bespreekbaar.
  • Salaris van max. € 5.067 bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36-urige werkweek).
  • Bovenop je salaris: een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Te besteden aan o.a. extra verlof of salaris.
  • Flexibele werktijden en thuiswerken.
  • Een zeer actieve activiteitencommissie die het hele jaar door verschillende uitjes organiseert.

Belangstelling
Solliciteer dan via de website www.werkeninfriesland.nl. Dat kan tot en met dinsdag 26 november. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Deze procedure wordt tegelijkertijd in en extern opengesteld. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in deze procedure.

Wil je meer info over de FUMO?
Ga dan naar onze website www.werkenbijfumo.nl of check onze LinkedIn pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
avatar

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Mandy Wietses van Gemeente Leeuwarden ()

Over de organisatie

Leeuwarden is een dynamische, bruisende stad en de economische motor van Friesland. Gelegen in een groene en waterrijke omgeving, met meren en recreatiegebieden in de nabije omgeving. De Friese hoofdstad is een echte hofstad met een prachtig, historisch centrum, een schat aan rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen. Maar tegelijk met de modernste voorzieningen voor bewoners, studenten en ondernemers. En….in 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Leeuwarden een complete stad met 18 dorpen.

We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met zo’n duizend medewerkers werken we in verschillende rollen en samenwerkingsverbanden aan de realisatie van de ambities van de stad en de uitvoer van diensten voor onze burgers.

meer over Gemeente Leeuwarden

Adres

Oldehoofsterkerkhof 2
8911 DH Leeuwarden

14 058