Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente Steenwijkerland

Gemeente Steenwijkerland

Steenwijk

Werken bij Gemeente Steenwijkerland

De gemeentelijke herindeling heeft de gemeentegrenzen in Overijssel danig veranderd. Tot voor kort lagen in het Noordwesten van deze provincie drie gemeenten: Steenwijk, Brederwiede en IJsselham. Per 1 januari 2001 zijn ze samengevoegd onder de naam: Steenwijkerland.
De gemeente Steenwijkerland is een organisatie in opbouw. Regelmatig hebben wij vacatures voor mensen die mee willen helpen bouwen en vormgeven. Er is behoefte aan flexibele mensen met passie voor het werk en het lef om de nek uit te steken. Mensen dus die het hart hebben om in een onopgemaakt bedje te stappen. De uitdaging aandurven.

Met 330 km2 is Steenwijkerland de grootste gemeente van Overijssel en staat hiermee op de achtste plaats van de grootste gemeenten van Nederland. Er wonen 42 duizend mensen in ruim 30 kernen. De stad Steenwijk is daarvan de grootste en neemt op het terrein van voorzieningen en bedrijvigheid een centrale plaats in. Maar ook de wat kleinere kernen zoals Oldemarkt, Vollenhove, Giethoorn en Kuinre hebben de nodige voorzieningen. Veel ruimte is gereserveerd voor natuur en landschap. Nationaal Park De Weerribben vormt samen met natuurreservaat De Wieden het belangrijkste laagveenmoeras van West-Europa. Er is ruim plaats voor recreatie en toerisme. Lekker in het zonnetje op het terras in Steenwijk, punteren in Giethoorn of slapen in een vervenershuisje in Ossenzijl. Cultuur en natuur binnen handbereik!

De karakters van de verschillende kernen zijn terug te voeren op de brede historie. Vollenhove, Blokzijl en Kuinre zijn van oudsher vissersplaatsjes die ooit aan de Zuiderzee lagen. Giethoorn, Ossenzijl en Kalenberg waren de plaatsen waar men in voorgaande eeuwen leefde van de veenwinning. De grote meren (wieden) en de kleine vaartjes (weren) zijn hiervan een tastbare herinnering. De grachten en stadswallen rondom Steenwijk doen denken aan de tijd waarin Steenwijk zich als vestingstad moest verdedigen tegen de Spanjaarden. Iedere kern heeft kortom zijn eigen geschiedenis die zichtbare herinneringen heeft achtergelaten.

De gemeente ligt in de Kop van Overijssel en grenst aan Friesland, Drenthe en Flevoland. Zowel over de weg als over het water en per spoor is het gebied goed bereikbaar. Via de A32 en de A6 is de gemeente met de auto goed te bereiken. Het intercitystation in Steenwijk vormt een centraal punt voor de overstap op andere soorten van openbaar vervoer. De waterwegen in de regio bieden aanmeerpunten in de gezellige haventjes van onder meer Vollenhove, Blokzijl, Ossenzijl, Oldemarkt en Steenwijk.
Bekijk ook onze website: www.steenwijkerland.nl

avatar

Meer informatie over werken bij Gemeente Steenwijkerland?

Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Steenwijkerland (14 0521)

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Steenwijkerland per e-mail

Gemeente Steenwijkerland

Vendel 1
8331 XE Steenwijk

14 0521