Gemeente Dronten

Dronten

Werken bij Gemeente Dronten

De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In 2006 werd het hele centrumgebied op de schop genomen om er een modern centrum te laten verrijzen. De Meerpaal, dat dienst deed als één van de eerste mediacentra van Nederland, werd volledig gemoderniseerd en groeide uit tot het bruisende culturele hart van Dronten. In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Het refereert naar het gemoedelijke karakter van onze gemeente. Het gaat erover dat men wat voor elkaar over heeft en elkaar de ruimte geeft. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten.

De organisatie
Talenten worden benut. Wie wil groeien, kan er groeien. Balans tussen werk en privé vinden wij zeer belangrijk. De directie wordt gevoerd door de directeur/gemeentesecretaris en de directeur strategie en projecten. De organisatie bestaat uit negen overzichtelijke afdelingen. De managers vormen het ManagementBeraad. Het personeel van de gemeente heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving, maakt er afspraken en komt deze ook na. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. We denken mee met ‘onze klanten’ en zijn toekomstgericht. Integriteit staat bij werknemers van de gemeente Dronten hoog in het vaandel. Werknemers van de gemeente Dronten roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding. Er wordt veel gesport in Dronten. Niet alleen op onze sportvelden en schaats- en golfbanen, maar ook door onze deelname aan verscheidene sportevenementen als de ambtenarenloop en het ambtenarenvoetbal.

Dit in een organisatie waar we elke dag worden uitgedaagd. Denk aan grote evenementen in de gemeente als Lowlands of Defqon. Regionale ontwikkelingen en infrastructurele investeringen, ingegeven door de komst van de Hanzelijn of de vernieuwde N23. De aanleg van het glasvezelnetwerk. Er is een stationsomgeving in ontwikkeling, het Hanzekwartier. En naast het bedrijventerrein Business Zone Delta in Dronten Noord verrijst het bedrijventerrein Poort van Dronten. De gemeente Dronten is ambitieus als het gaat om het binnenhalen van nieuwe MKB bedrijven, maar onze accountmanagers onderhouden gelijkertijd warme relaties met de gevestigde ondernemers. Woonwijken zijn nog steeds volop in aanbouw. Zoals het nieuwe Bloemenzoom in Swifterbant, De Graafschap in Biddinghuizen en de derde fase van De Gilden in Dronten. Dit vraagt aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen voor de woonomgeving, speelgelegenheden en voorzieningen op het gebied van onderwijs. Wij werken in aantrekkelijke gemeente om te leven én om te werken.

Delen:
Meer informatie over werken bij Gemeente Dronten?
Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Dronten ( 14 0321 )

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Dronten per e-mail

Gemeente Dronten

De Rede 1
8251 ER Dronten
14 0321