Gemeente Culemborg logo
Gemeente Culemborg logo

Gemeente Culemborg

Culemborg

Werken bij Gemeente Culemborg

Culemborg is een multiculturele, creatieve, zelfbewuste en levendige stad met veel kwaliteit, een groot aantal voorzieningen en een dynamisch woon-, werk- en leefklimaat voor ruim 25.000 inwoners. De kwaliteit van Culemborg wordt onder meer bepaald door de ligging aan de rivier de Lek en de rijke historie als vrijstad. Maar ook de positie van Culemborg als schakel tussen de zakelijke Randstad en het groene Rivierenland speelt hierbij een rol. Bepaalde gebouwen in Culemborg ademen nog de sfeer van oude tijden, zoals museum het Elisabeth-Weeshuis en het oude stadhuis op de markt dat dateert uit 1534.

Maar Culemborg is ook een plaats van deze tijd. Zo kent de stad vele goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, recreatie en cultuur. Er is een museum, een fraai stadstheater en een jachthaven aan de Lek. Culemborg is dan ook een geliefde woonplaats, centraal gelegen en toch in een natuurlijke en ruime omgeving. Vooral de nieuwe ecologische wijk Lanxmeer en de nieuwbouwwijk Parijsch bieden bijzondere woongelegenheid. In deze wijken brengt de gemeente haar creativiteit volop tot uiting op het gebied van duurzaamheid, milieu en landschapsontwikkeling.

De historische binnenstad tenslotte, met prachtige oude herenhuizen, heeft rond de sfeervolle Markt een goed winkelaanbod. Hierdoor is Culemborg de laatste jaren uitgegroeid tot een centrumgemeente voor de West-Betuwe. De bereikbaarheid van Culemborg speelt daarin een grote rol. Gelegen aan de provinciale weg (de N320) en dichtbij de snelweg (A2) is het geen probleem om met de auto snel op de plaats van bestemming te zijn. Maar ook met de bus of op de fiets is Culemborg goed te bereiken. De treinen naar Utrecht, Den Bosch en Tiel stoppen een paar keer per uur op het NS station in Culemborg.

Bij deze levendige, vooruitstrevende stad past een soortgelijke gemeentelijke organisatie. Werken bij de gemeente Culemborg betekent werken in een open, informele sfeer. In het moderne stadskantoor krijgen dagelijks meer dan tweehonderd medewerkers alle ruimte om Culemborg te maken tot wat het is: een energieke, veelzijdige en vooruitstrevende stad. Kortom: in Culemborg is het aangenaam wonen, werken en recreëren!

Delen:

Meer informatie

Voor meer informatie over werken bij Gemeente Culemborg kun je contact opnemen met de HR afdeling van Gemeente Culemborg

Ontvang nieuwe vacatures per email

Nieuwe vacatures niet mis lopen? Meld je aan en ontvang nieuwe vacatures bij Gemeente Culemborg per email.

Gemeente Culemborg

Ridderstraat 250

4101 BK Culemborg