Gemeente Almelo logo
Gemeente Almelo logo

Gemeente Almelo

Almelo

Werken bij Gemeente Almelo

Almelo (72.000 inwoners) is een stad van contrasten. Vanuit het levendige centrum sta je binnen vijf tellen in het eeuwenoude groen rondom het kasteel van de Graaf van Rechteren Limpurg. De rust van het buitengebied, met prachtige vergezichten en landerijen, naast de levendigheid van de stad, gekarakteriseerd industriële monumenten en moderne architectuur. Water als sfeermaker, nu al aan de Aakade, straks ook langs de waterboulevard, die het kanaal Almelo De Haandrik verbindt met de binnenstad.

De manier waarop de Almeloërs het verdwijnen van textielindustrie te boven zijn gekomen, heeft de ziel van de stad gevormd. Innoveren zit sindsdien in hun bloed. Ultracentrifuges voor uranium, Fifa-goedgekeurd kunstgras in voetbalstadions, het gat in de beschuit van Bolletje? Allemaal uit Almelo. Evenals het buurtzorg-concept, de Super Salad Spin Dryer en de klapschaats. De kracht van de Almelose economie is de diversiteit. Ruim 42.000 mensen werken in de stad. Grote werkgevers zijn de rechtbank, het ziekenhuis. ROC van Twente en onder meer vier scholen voor voortgezet onderwijs.

Almelo is een stad met veel gezichten, een stad met karakter. Een tikkeltje bescheiden, met typisch Twentse nuchterheid en buitengewoon gastvrij. Maar Almeloërs zijn ook eigenzinnig en hebben een uitgesproken mening. Er wordt heel wat gediscussieerd in Almelo, waaruit de enorme betrokkenheid blijkt van de inwoners met hun stad. Die betrokkenheid blijkt ook uit de vele initiatieven voor evenementen en festivals, waaronder HOBNOB, de jaarlijkse atelier- en theaterroute en bijvoorbeeld het Historisch Festival. Almelo, een stad met historie, kunst en cultuur en gastvrij als de Tukker zelf.

Bij de ontwikkeling van medewerkers kijken we sterk naar de competenties van mensen, of wel kennis, ervaring en gedrag, versus de competentie-eisen per functie. Van iedere medewerker verwachten we een klantgerichte houding, gericht op samenwerken en met een sterke focus op de samenleving. Daarnaast hechten we aan het nemen en dragen van eigen verantwoordelijkheid. Dat geldt voor alle ruim 700 medewerkers binnen een van de in totaal 5 sectoren. En weet je wat ook bijzonder is? Dat we samen met alle 14 gemeenten en waterschap in Twente een interne vacaturemarkt hebben.

Nieuwsgierig naar Almelo? Kijk op www.almelo.nl of www.almelopromotie.nl

Delen:

Meer informatie

Voor meer informatie over werken bij Gemeente Almelo kun je contact opnemen met de HR afdeling van Gemeente Almelo

Ontvang nieuwe vacatures per email

Nieuwe vacatures niet mis lopen? Meld je aan en ontvang nieuwe vacatures bij Gemeente Almelo per email.

Gemeente Almelo

Haven Zuidzijde 30

7607 EW Almelo