Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente Westerveld

Gemeente Westerveld

Havelte

Werken bij Gemeente Westerveld

Westerveld, een prachtig stukje Nederland, is door zijn ligging in het zuidwestelijke deel van Drenthe en goede bereikbaarheid via de A28, de poort van landelijk Drenthe. Een charmante karakteristieke plattelandsgemeente waar u nog ongestoord kunt genieten en onthaasten. De mooiste plekjes en gebieden van Drenthe vindt u juist hier. Ongerept natuurschoon, ruimte, rust en ontspanning, maar ook actie en plezier. Een scala aan mogelijkheden op recreatief- en toeristisch gebied. In de zomer kunt u onze gemeente ook per boot via de Drentsche Hoofdvaart bereiken. Er zijn prima aanmeerpunten om vandaar uit de gemeente te verkennen. De zogenaamde Turfroute is een aanrader om vanaf het water in alle rust van Drenthe te genieten. Een prima omgeving om te leven, te werken en… te recreëren!

Op gemeente bestaat uit 26 dorpen. Daarnaast kent de gemeente Westerveld nog een groot aantal buurtschappen. De slogan ‘Westerveld natuurlijk Drenthe’ is het beeldmerk van deze typisch Drentse gemeente gelegen in schitterende natuurgebieden.

Westerveld is in het rijke ‘bezit’ van twee schitterende Nationale Parken, te weten het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud. De uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden, met hun vennen en rijke flora en fauna zijn uniek te noemen in Europa. Prinses Maxima herkende tijdens haar bezoek in november 2001 de ruimte en uitstraling van het Dwingelderveld die haar deed denken aan de Argentijnse steppen. De meest fraaie gebieden, afgewisseld door gevarieerde Landschappen. U ontdekt de ongerepte karakteristieke dorpsbeelden met hun intieme brinken. Beheerst door hoogopgaande statige bomen en monumentale panden waaronder schitterende Saksische boerderijen en kerken die de warmte en sfeer uitstralen van het Drentse land.

Wonen en werken
Westerveld heeft een gunstige ligging op relatief korte afstand van de steden Meppel, Zwolle, Steenwijk, Assen en Hoogeveen, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of via het uitstekende wegennet.

Westerveld kent een levendige bedrijvigheid. Speerpunten zijn de agrarische sector, recreatie en toerisme.

De gemeente bestaat uit 26 dorpskernen, met een eigen cultuur, karakter en historie en kent een rijk verenigingsleven. Met een oppervlakte van 28.300 hectare en 19.000 inwoners, waaronder een groot aantal forensen. Hoogwaardige industrieterreinen, werkgelegenheid, een goed voorzieningenpakket en winkelbestand, in combinatie met de reeds genoemde karakteristieken, betekent Westerveld voor de inwoners en nieuwkomers aangenaam woonplezier.

Voor meer informatie: www.gemeentewesterveld.nl

avatar

Meer informatie over werken bij Gemeente Westerveld?

Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Westerveld (14 0521)

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Westerveld per e-mail

Gemeente Westerveld

Raadhuislaan 1
7970 AB Havelte

14 0521