Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente Veldhoven

Gemeente Veldhoven

Veldhoven

Werken bij Gemeente Veldhoven

Veldhoven is een typische stadsrandgemeente met aan de ene kant de grote stad Eindhoven, en aan de andere kant de open landelijke ruimte van De Kempen. Veldhoven wordt daarom ook wel de "Poort van de Kempen" genoemd.

De huidige gemeente Veldhoven ontstond in 1921 door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Oerle, Zeelst en Veldhoven - Meerveldhoven. Tussen deze kerkdorpen in zijn sinds de tweede wereldoorlog nieuwe wijken ontstaan. In het geografische centrum van de gemeente is in de 70-er jaren een aantrekkelijk centrum gebouwd met zo'n 140 winkels (het gedeeltelijk overdekte City Centrum), een overdekt zwembad, een theater, bibliotheek, gemeentehuis en politiebureau.
Veldhoven is de laatste decennia zeer snel gegroeid. Het bevolkingsaantal is toegenomen van 10.000 in 1947 tot 42781 inwoners per 1 januari 2005.

Van oudsher kent Veldhoven een sterke vermenging van wonen en bedrijvigheid gesitueerd langs de historische lintwegen van de oude kerkdorpen. In de loop der tijd is die bedrijvigheid geconcentreerd op het in het zuiden gelegen bedrijventerrein De Run. Het moderne bedrijventerrein De Run heeft een zeer belangrijke economische en werkgelegenheidsfunctie. Opvallend is de ruime vertegenwoordiging van industrie, distributie-intensieve activiteiten en zakelijke dienstverlening. Binnen de industrie en dienstverlening is sprake van een technologiecluster met aantrekkelijke groeikansen. De gunstige ligging van De Run (dichtbij belangrijke snelwegen) draagt hier aan bij.

avatar

Meer informatie over werken bij Gemeente Veldhoven?

Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Veldhoven (14040)

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Veldhoven per e-mail

Gemeente Veldhoven

Meiveld 1
5501 KA Veldhoven

14040