Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente Oss

Gemeente Oss

Oss

Werken bij Gemeente Oss

In Oss wordt gewoond, gereisd, gerecreëerd, gestudeerd, gespeeld, gebouwd, geld verdiend, etc. We helpen elkaar, werken samen, sporten samen, brengen elkaar op ideeën, inspireren elkaar. We maken samen ruzie, nemen dingen van elkaar af en vernielen spullen die van een ander of ons samen zijn. Er wordt – kortom – geleefd in Oss, het is een levendige gemeenschap.

Als gemeente staan wij midden in die gemeenschap, niet erboven. Wij bepalen zelden wat er gebeurt in de gemeenschap of hoe. Als wij al iets bepalen, dan doen wij dat altijd samen met de gemeenschap.

Dat kan... Omdat in de gemeenschap veel kennis en ervaring zit waarmee burgers, ondernemers en instellingen heel veel problemen oplossen. Zonder dat de gemeente daar aan te pas komt. En dat is goed. Want de beste oplossingen ontstaan in de gemeenschap zelf en zijn nooit uitsluitend het product van de gemeente.

Dat moet... omdat de huidige samenleving gewoonweg te ingewikkeld en veranderlijk om vanuit het gemeentehuis te besturen. Als het gaat om beleid maken, dienstverlening en bedrijfsvoering dan is samenwerking voor ons een noodzaak om effectief en efficiënt te kunnen werken.

Organisatievisie: De netwerkorganisatie

Onze maatschappelijke opgaven staan centraal, we maken impact door te doen wat nodig is. Wij ontdekken samen met burgers, ondernemers en instellingen wat er nodig is. Wij bieden ruimte voor Ossenaren en partners om zelf met oplossingen te komen en deze zoveel mogelijk zelf te realiseren. Wij durven maatwerk te bieden en regels & routines los te laten, Wij reageren snel & flexibel. Wij zijn aanwezig daar waar het gebeurt & verbonden met onze partners. Wij tonen eigenaarschap en voelen ons verantwoordelijk om meer maatschappelijke impact te realiseren.

avatar

Meer informatie over werken bij Gemeente Oss?

Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Oss (0412-629911)

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Oss per e-mail