Gemeente Maassluis logo
Gemeente Maassluis logo

Gemeente Maassluis

Maassluis

Werken bij Gemeente Maassluis

In Maasluis is altijd wat te doen. De "eerste stad aan de Waterweg" werkt aan de toekomst met respect voor het verleden. Nieuwe ontwikkelingen worden gestimuleerd terwijl het historische stadscentrum wordt gekoesterd.

Het gebied rond de Monsterse sluis, de Stadhuiskade en de Wip vormt in cultureel-historisch opzicht het middelpunt van de binnenstad en de haven. De historische gevels van de Stadhuiskade zijn samen met de Groote Kerk en de stoomsleepboot de Furie het beeldmerk van Maassluis.

Met het klimmen van de jaren wordt Maassluis steeds aantrekkelijker. Maassluis vernieuwt in vele opzichten. Flatgebouwen uit de jaren zestig worden opgeknapt en op plekken waar bestaande bebouwing is gesloopt, verrijzen nieuwe wooncomplexen. Een mooie stad is echter meer dan alleen huizen. Vooral een veilige woonomgeving is voor mensen erg belangrijk. Maassluis besteedt hieraan veel aandacht. Wie eenmaal in Maassluis woont, wil er niet graag meer weg.

Veel van de inwoners zijn actieve sporters. Ze voetballen, doen aan atletiek, Oosterse vechtsporten, jeu de boules en nog veel meer. Maassluis kent een zeer actief verenigingsleven, waarbij sport een belangrijke rol speelt. Maar ook in de directe omgeving van Maassluis valt in sportief en recreatief opzicht veel te genieten. Rondom de stad liggen aantrekkelijke recreatiegebieden. Voor waterliefhebbers liggen nabij Maassluis aantrekkelijke recreatieplassen. Met de boot over de vlieten de binnenwateren op en via de haven het zeegat uit of richting de grote rivieren, behoort tot de mogelijkheden.

De stad is uitstekend bereikbaar, zowel over de weg als per openbaar vervoer. Waar je ook bent in Maassluis, per auto is het maar een paar minuten rijden naar de A20.

Mede om die reden vestigden veel ondernemers zich in de afgelopen jaren op een nieuw bedrijventerrein langs de Nieuwe Waterweg. Maassluis verheugt zich in een groeiende belangstelling. Vandaar dat de plaatselijke ondernemers en het gemeentebestuur samen de toeristische promotie van Maassluis ter hand hebben genomen.

Aantrekkelijke winkels en sfeervolle gelegenheden waar het goed eten en drinken is en gratis parkeren, versterken de charme van Maassluis.

Delen:

Meer informatie

Voor meer informatie over werken bij Gemeente Maassluis kun je contact opnemen met de HR afdeling van Gemeente Maassluis

Ontvang nieuwe vacatures per email

Nieuwe vacatures niet mis lopen? Meld je aan en ontvang nieuwe vacatures bij Gemeente Maassluis per email.

Gemeente Maassluis

Koningshoek 93.050

3144 BA Maassluis