Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente KatwijkFunctionaris Gegevensbescherming (FG)

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Vacature

Voor de afdeling Concernstaf zijn we op zoek naar een ervaren medewerker Functionaris Gegevensbescherming (FG).

Je functie
Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) overzie je de ontwikkeling, implementatie en operationele uitvoering van het privacy beleid van de gemeente, zowel binnen de gemeente als voor de terreinen waar de gemeente verantwoordelijk is. Dit beleid richt zich op de eigen organisatie en de organisaties die taken voor de gemeente uitvoeren, maar ook op de communicatie en relatie met de burger.  
In deze functie houd je onafhankelijk toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), de AVG en andere relevante privacywetgeving. Gevraagd en ongevraagd breng je advies uit over privacy aangelegenheden en doe je voorstellen om privacyrisico’s te beperken.

Wat ga je doen?

  • Je hebt een toezichthoudende, signalerende en adviserende rol en functie binnen de organisatie waarbij de versterking van de privacy-organisatie een van jouw kerntaken is.
  • Je bent onafhankelijk toezichthouder op de privacy binnen de organisatie en rapporteert daarover rechtstreeks aan het bevoegd gezag (B&W).
  • Je behartigt zowel de belangen van de betrokkenen (burgers) als de verantwoordelijken (B&W) en bent verantwoordelijk voor de verantwoordingsplicht van het bestuur aan het maatschappelijk verkeer.
  • Je draagt zorg voor een adequate P&C- cyclus voor privacy, houdt toezicht op (openbare) registers van verwerkingen en de privacy-administratie.
  • Je ziet toe op de behandeling en afhandeling van verzoeken in het kader van privacy-rechten.
  • Je onderhoudt contacten met de Autoriteit Persoonsgegevens, beoordeelt data-lekken en ziet toe op de melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Je geeft advies met betrekking tot Privacy Impact Assessment (PIA) en ziet toe of de uitvoering in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Je werkt nauw samen met de CISO en de information security officers (ISO’s) gezien de relatie met de maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen.

Wij vragen

  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denk niveau en uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt kennis van de regels voor de bescherming van persoonsgegevens. Het gaat hier niet alleen om de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar ook om kennis van gemeentelijke regelgeving en tot op zekere hoogte van materiewetten. Het is van belang dat de FG behalve juridisch ook deskundig is op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.
  • Je bent een enthousiaste, ondernemende professional die staat voor haar of zijn zaak.
  • Je beschikt over sterke functionele management vaardigheden om mensen te motiveren zonder gebruik te maken van hiërarchische autoriteit en het juiste ervaringsniveau om de burgemeester, wethouders, directeur te adviseren en te enthousiasmeren.
  • Je beschikt over sensitiviteit voor de juridische aspecten die verbonden zijn aan het privacy vraagstuk.
  • Je bent in staat om kaders te stellen voor het doen van audits en uitgevoerde audits te beoordelen.
  • Daarnaast ben je assertief en bezit je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
  • Je bent analytische sterk en beschikt over visie en overtuigingskracht, je hebt lef, bent organisatiesensitief en neemt graag het initiatief.
  • Je beschikt over diepgaande kennis van de nationale- en Europese privacy wetgeving.
  • Je bent in staat om onafhankelijk te opereren, met name in oordeelsvorming en advisering.
  • Je hebt kennis van het bestuursrecht en de procedures binnen de gemeente.
  • Bovendien heb je de leergang Functionaris voor de gegevensbescherming’ (FG) gevolgd. Ervaring binnen de gemeentelijke overheid is een pre en ervaring in adviseren aan bestuur en management is een pre.

Competenties

  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Diplomatiek
  • Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen
  • Goed kunnen samenwerken met verschillende disciplines op strategisch, tactisch en operationeel niveau
  • Ondernemend, creatief, oplossings- en resultaatgericht
  • Alert, omgevingsbewust, visie over het vakgebied en proactief
  • Integer
  • Overtuigingskracht
  • Bereid tot permanente scholing

Wij bieden
Het salaris bedraagt maximaal € 4.225,-- bruto per maand (schaal 10), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Wij zoeken iemand voor 24 uur per week. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar welke mogelijk met maximaal een jaar kan worden verlengd. 
Op deze functie is het HR21-profiel Adviseur IV van toepassing.
Verder bieden wij baan in een dynamisch werkomgeving met een aantrekkelijk pakket van arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget van ongeveer 16,8%, collectieve ziektekostenverzekeringen en flexibele werktijden. Kijk voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden op www.katwijk.nl, pagina vacatures.

De organisatie en de afdeling
Binnen de gemeente Katwijk spannen wij ons dagelijks in om de beste dienstverlening te leveren. Om dit te bereiken halen wij iedere dag het beste uit onszelf, zijn wij continu op zoek naar verbeteringen in ons werk en voeren deze ook door. De Concernstaf bestaat uit 13 medewerkers welke worden aangestuurd door de directie.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online, uiterlijk voor maandag 26 februari a.s., of neem voor meer informatie contact op met Bianca Engelberts, directeur en teamleider Concernstaf (tel. 071-4065190).

Adviseur IV.pdf

Foto's van de organisatie

Over de organisatie

Binnen de gemeente Katwijk spannen wij ons dagelijks in om de beste dienstverlening te leveren. Om dit te bereiken halen wij iedere dag het beste uit onszelf, zijn wij continu op zoek naar verbeteringen in ons werk en voeren deze ook door.

De omgeving verandert. De verwachtingen vanuit de burger en het bedrijfsleven - onze klanten - veranderen. De gemeentelijke organisatie wordt het centrale dienstverleningsloket van de overheid. Het rijk hevelt taken over naar de gemeenten. Mede door de economische situatie wijzigt het toekomstperspectief.

Een grote uitdaging voor wie bij de gemeente werkt. De organisatie verandert mee met alle omstandigheden: een slimme, procesgerichte organisatie die zich dagelijks inspant om de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland te worden.

meer over Gemeente Katwijk

Adres

Koningin Julianalaan 3
2224 EW Katwijk

071 4065000