Als je onze site gebruikt, krijg je van ons cookies.

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard

Heerhugowaard

Werken bij Gemeente Heerhugowaard

Werken bij de gemeente Heerhugowaard betekent werken in een stad van kansen. Het is werken op een vernieuwende, praktische maar vooral menselijke manier. Dit is onze cultuurkracht: Heerhugowaardig.

Heerhugowaard is een stad met ruim veertienhonderd bedrijven en een bloeiend cultureel leven van meer dan 50000 inwoners. In deze stad zijn het beste van twee eigenschappen verenigd: het dorpse en het stadse. Dorps door het behoud van waarden als groen, rust en ruimte. Stads door het zorgen voor meer voorzieningen, betere infrastructuur, werkgelegenheid, kansen voor hoogopgeleide jongeren en gematigde groei in woningen en bedrijvigheid.

De missie ’Heerhugowaard, Stad van kansen’ geeft de ambitie van Heerhugowaard weer. Heerhugowaard is een stad die niet ‘af’ is, waar ruimte is voor ontwikkeling. De stad ziet kansen en wil die pakken. Maar, wil die kansen ook graag geven. Dit alles op een duurzame wijze en toekomst gericht.

Heerhugowaard is daarom ook de stad van Stad van de Zon: een wijk die CO2-emissieneutraal is gebouwd; dat wil zeggen dat de wijk zelf net zoveel energie moet opleveren als de bewoners met al hun functies (wonen, werken, verkeer) verbruiken. Stad van de Zon heeft wereldwijd veel aanzien en daar zijn de gemeente en haar medewerkers ontzettend trots op. Het is niet voor niets gemeente van het jaar 2010 voor Noord Holland!

Bij de gemeente werken ruim 450 medewerkers in een organisatie die zich kenmerkt door korte communicatielijnen, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Als je met medewerkers van de gemeente praat over de cultuur, dan krijgt iedereen een glimlachje op zijn gezicht. Medewerkers ervaren deze cultuur als open en krijgen de vrijheid om hun eigen draai aan zaken te kunnen geven. In een goede, collegiale sfeer zetten mensen de schouders onder gemeenschappelijke doelen om net dat plusje overal op te geven. Omgevingsbewust denken om samen Heerhugowaard naar een hoger niveau te tillen. Medewerkers krijgen daarbij veel verantwoordelijkheid, uitdagingen en de vrijheid om kansen te pakken waarbij zij zichzelf verder ontwikkelen en door weten te groeien

Dat het bevalt blijkt onder andere uit het feit dat medewerkers de gemeente elk jaar hoger noteren binnen de competitie Beste Werkgevers van Nederland. Heerhugowaard behoort tot één van de drie beste werkgevers binnen gemeenteland!

avatar

Meer informatie over werken bij Gemeente Heerhugowaard?

Neem contact op met de HR afdeling van Gemeente Heerhugowaard (31725755555)

Ontvang nieuwe vacatures van Gemeente Heerhugowaard per e-mail

Gemeente Heerhugowaard

Beukenlaan 25
1701 DA Heerhugowaard

31725755555